Content page
Hemsö förvärvar av Citycon i Finland för halv miljard | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Hemsö förvärvar av Citycon i Finland för halv miljard

Fördubblar utbildningsytan i Finland. Hemsö köper en skola under uppförande i finska Björneborg (Pori) till ett värde av 56,5 miljoner euro, motsvarande 520 miljoner kronor.

Säljare är Citycon som haft Leimdörfer som rådgivare.

Fastigheten omfattar 23.000 kvm uthyrningsbar yta vilket innebär att Hemsö mer än fördubblar sin kvadratmeteryta i  utbildningsfastigheter i Finland. Hyresgäst är yrkeshögskolan SAMK som tecknat ett 20-årigt avtal vilket garanteras av Björneborgs kommun. En mindre yta för dagligvaruhandel hyrs av Kesko.

Hemsö tillträder skolan i maj 2017 när den är färdigställd. Sedan tidigare äger Hemsö 17 fastigheter i Finland. Bolagets första förvärv i Finland ägde rum i november 2013 – då var det en yrkeshögskola som förvärvades, i Åbo.

Fastighetsvärlden Idag         2015-06-18

MER stenafastigheter.se

Comments are closed