Content page
SPG i markförvärv för bostäder | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

SPG i markförvärv för bostäder

Köper i Uppsala och Stockholmsområdet. Scandinavian Property Group, SPG, förvärvar i två affärer detaljplanerad mark i Kungsängen, Upplands-Bro och i Fullerö Park, Uppsala, från TAM Group och Fullerö Park AB. Fastigheten i Kungsängen omfattar cirka 15.000 kvm BTA bostäder och förvärvas från TAM Group vilka tillsammans med HSB Bostad utvecklar området Brunna Park i Kungsängen, Upplands-Bro i Stockholms län. Ashurst har varit juridiska rådgivare åt köparen.

Fastigheten i Fullerö, norr om Uppsala, omfattar cirka 21.000 BTA bostäder och förvärvas från Fullerö Park AB.

– Otroligt kul att nu öka vår närvaro i Stockholmsregionen i och med förvärvet i Kungsängen. Vi har länge letat efter projekt i Uppsala och är därför glada att nu äntligen hittat projektet i Fullerö, säger Tobias Emanuelsson, Partner i SPG.

Förvärven uppgår till totalt 36.000 BTA bostäder och skall börja byggas inom 6-9 månader. Prepart kommer vara projektledare för byggnationen.

I och med dagens förvärv kommer bostäder under produktion att uppgå till cirka 1 700 lägenheter.

Fastighetsvärlden Idag         2015-06-17

MER stenafastigheter.se

Comments are closed