Content page
Fiasko för Livsmedelsverkets flyttprocess | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Fiasko för Livsmedelsverkets flyttprocess

Fick bara in två ”dåliga” alternativ i Uppsala – Sökte 8.000 kvm. Fastighetsvärlden kan berätta att Livsmedelsverkets jakt på nya lokaler i Uppsala har misslyckats. Det inkom nämligen inga förslag som verket kan gå vidare med. Enligt uppgift till Fastighetsvärlden inkom endast två förslag, ett som inte uppfyllde villkoren och ett som ansågs för osäkert för att gå vidare med.

– Vi avbröt upphandlingen på grund av bristfällande konkurrens, säger Bengt Arén, upphandlare vid Livsmedelsverket, till Fastighetsvärlden.

Båda förslagen handlade om nyproduktion. Redan när Livsmedelsverket inledde sökprocessen berättade flera större fastighetsägare för Fastighetsvärlden att villkoren i upphandlingen var omöjliga att möta. Bland annat erbjöds endast ett sexårigt hyresavtal för lokalerna som bland annat ska innehålla avancerade labbytor som kräver stora investeringar. Nu måste Livsmedelsverket trycka på hos regeringen för att kunna erbjuda bättre villkor.

– Nu vet vi hur det gick och vi får ta lärdom av det. Vi räknar med att inom kort gå ut med ett nytt förfrågningsunderlag och denna gång kommer vi även ge fastighetsbolagen längre tid att svara.

Livsmedelsverket hyr idag 13.000 kvm i Kv Hugin i centrala Uppsala i centrala av Vasakronan. Verket söker 8.000 kvm yteffektiva lokaler. Fastighetsbolaget har långt gångna projektplaner för fastigheten, som bland annat innebär stora mängder bostäder.

Fastighetsvärlden Idag         2015-06-09

MER stenafastigheter.se

Comments are closed