Content page
Kungsleden köper från Humlegården för 285 mkr | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Kungsleden köper från Humlegården för 285 mkr

LG:s svenska huvudkontor. Kungsleden stärker sin position norr om Stockholm genom förvärvet av fastigheten Terminalen 2 i Sollentuna med en uthyrningsbar yta om drygt 15.000 kvm. Det totala förvärvspriset uppgår till 285 miljoner kronor.

Säljer gör Humlegården som haft JLL Tenzing som rådgivare.

Efter detta förvärv uppgår det sammanlagda fastighetsvärdet i Stockholm till 7,6 miljarder kronor vilket motsvarar 33 procent av hela portföljen i Kungsleden.

Den moderna kontorsfastigheten Terminalen 2 i Sollentuna kommun är ett bra komplement till Kungsledens befintliga bestånd i Kista Science City. Området där fastigheten ligger är i en expansionsfas med fokus på företag inom elektronik, data och telekom.

Humlegården har ägt fastigheten sedan 2010 och den har varit något av en solitär inom bolagets annars samlade bestånd. Fastigheten är byggd 1987. Fastighetsvärlden berättade i februari 2014 att Humlegården planerade att sälja bland annat den fastigheten. Läs mer här.

I december 2011 låg vakansgraden i fastigheten på 43 procent och drygt tre år senare hade Humlegården pressat ner vakansgraden till 6,5 procent.

Terminalen 2 är idag i princip fullt uthyrd till ett tiotal välkända hyresgäster såsom LG Electronics, Onninen, Elgiganten, Renault med flera, och har utöver den uthyrningsbara ytan på drygt 15.000 kvm outnyttjade byggrätter på 7.500 kvm.

Fastighetens flexibla ytor, moderna teknik och strategiska skyltläge längs Sveriges mest trafikerade motorvägssträcka, och halvvägs mellan Arlanda och Stockholm, passar väl in i Kungsledens strategi. Fastighetens goda läge stärks ytterligare i samband med att Förbifart Stockholm färdigställs.

– Det är glädjande att vi kan komplettera vårt bestånd i norra Stockholm med en stor och moderniserad kontorsfastighet som tack vare Humlegårdens fina jobb och uppgraderingar håller en väldigt hög kvalitet. Fastigheten ligger i ett område som blir allt mer attraktivt i takt med att staden växer, vilket inte minst återspeglas av att flera av hyresgästerna valt att förlägga sina nordiska huvudkontor hit, säger Ylva Sarby Westman, transaktionschef på Kungsleden.

Fastighetsvärlden Idag 2015-06-05

MER stenafastigheter.se

Comments are closed