Content page
Turako köper 12 hus från Praktikertjänst | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Turako köper 12 hus från Praktikertjänst

Pris: 150–200 miljoner kronor. Fastighetsutvecklingsbolaget Turako förvärvar tolv utbildningsfastigheter från Praktikertjänst Fastigheter. Affären ägde rum off market och Fastighetsvärlden bedömer köpeskillingen till 150–200 miljoner kronor. Tillträde sker 1 juni.

Fastigheterna har en uthyrbar yta om totalt 12.700 kvm och finns till största delen i Stockholmsområdet men även i Västerås och Lund.

Pysslingen Förskolor och Pysslingen Skolor, som ingår i AcadeMedia, har tecknat nytt hyresavtal med Turako för de tolv fastigheterna. Avtalet gäller till och med år 2030 och är värt 271 miljoner kronor. Turako ska även investera 27 miljoner kronor i fastigheterna de första tre åren för att ge lokalerna en högre standard.

Turako är ett privatägt bolag som består av delägarna, Johan Björklund, Ola Klinterhäll och Magnus Widén. Turako bildades 2009. Bolaget har tidigare uteslutande sysslat med diverse projekt.

Fastighetsvärlden Idag         2015-05-19

MER stenafastigheter.se

Comments are closed