Content page
Kampen om 30.000 kvm i Kalmar kan börja | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Kampen om 30.000 kvm i Kalmar kan börja

Hyr idag på 15 olika adresser. När Linnéuniversitetet nu planerar att samla sina lokaler i Kalmar i helt nya byggnader intill gästhamnen i centrala Kalmar är det inte bara ett av sydöstra Sveriges största nybyggnadsprojekt under senare tid. Det är också ett av Kalmar kommuns viktigaste stadsutvecklingsprojekt.

Sammanlagt planeras för cirka 55.000 kvadratmeter nya lokaler. Till omkring 30.000 kvadratmeter av dessa söker Linnéuniversitetet nu hyresvärd.

Det området ligger på östra delen av Universitetskajen och innehåller nyckelbyggnader som så väl universitetets profilbyggnad som portalbyggnad. Profilbyggnaden kommer att bli områdets högsta byggnad där bland annat centralförvaltningen kommer att finnas liksom ett stort antal lärosalar och studiemiljöer. I portalbyggnaden kommer bland annat Universitetsbiblioteket vara lokaliserat. Östra området kommer även att innehålla laboratorier och kliniskt träningscentrum. Tengbom har ritat den delen.

För västra delen av Universitetskajen finns redan idag en hyresvärd i form av Sveafastigheter. På den delen av Universitetskajen kommer lokalerna att innehålla sjöfartsutbildningar liksom samhällsvetenskapliga, humaniora, konstnärliga och ekonomiska ämnen. Inom kort kommer en upphandling av entreprenad för västra delen att göras. Danska Christensen & Co Arkitekter har ritat den delen.

Byggnationen kommer att ske i etapper och målet är att projektet ska vara helt genomfört år 2020.

Linnéuniversitetet, som har sin bas i Växjö, har idag sin verksamhet i Kalmar utsprid på 15 olika adresser på olika platser runt om i Kalmar.

De lokaler som Linnéuniversitetet lämnar har kommunen i flera fall för Fastighetsvärlden tidigare uppgett att man planerar att flytta egna kommunala förvaltningar dit. De nuvarande förvaltningslokalerna hoppas kommunen i flera fall kunna bygga om till bostäder.

Läs mer om Kalmars lokalhyresmarknad och universitetslokalerna i länkarna nedan.

Fastighetsvärlden Idag 2015-05-26

Illustration: Tengbom.
Illustration: Tengbom.

 

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed