Content page
MKB flyttar sitt HK till Vasakronan – hyr 2.500 kvm | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

MKB flyttar sitt HK till Vasakronan – hyr 2.500 kvm

Från Rosengård till nya Triangeln. Malmös kommunala bostadsbolag MKB flyttar fyra administrativa kontor till ett nytt gemensamt kontor vid Triangeln kring årsskiftet 2015/2016. Bland annat flyttar man huvudkontoret som ligger i Rosengård.

MKB uppger för Fastighetsvärlden att kontraktet med Vasakronan i Triangeln är på fem år och avser knappt 2.500 kvm. Förhyrningen är på plan tre och fyra i de nyligen färdigställda kontorslokalerna som finns ovanpå köpcentrumet Triangeln.

MKB:s avsikt är att bolaget ska flytta till Culture Casbah i Rosengård när det projektet står klart, ännu finns det dock inget investeringsbeslut för projektet.

MKB Fastighets AB har som mål att möjliggöra färdigställande av 500 nya bostäder per år. Under 2015 och 2016 är avsikten att bolagets ordinarie nyproduktion kompletteras med ombyggnation av lokaler till bostäder, inredning av vindar samt en upphandling av modulbostäder. För att tillföra Malmös bostadsmarknad ytterligare bostäder under 2015 kommer MKB att bygga om lokaler och egna kontor till bostäder.

Även MKB:s kontorshus i Rosengård återställs till lägenheter och därigenom skapas cirka 40 nya bostäder i ett område där behovet är stort. I ett av husens bottenplan flyttar bolagets områdeskontor från Örtagård och Törnrosen in.

Förra året färdigställde MKB 385 nya bostäder. Det var det näst högsta antalet sedan 70-talet. För närvarande är 850 nya bostäder i produktion. För några veckor sedan togs ett första spadtag för historiskt många nya bostäder i Malmö, totalt 420 lägenheter i Västra hamnen och Limhamn.

– Vi arbetar intensivt för att närma oss målet att färdigställa 500 bostäder per år. Förhoppningen är att vi ska nå dit 2016 även om det krävs ytterligare projektstarter för att det ska förverkligas, säger Terje Johansson VD hos MKB.

Fastighetsvärlden Idag 2015-05-25

MER stenafastigheter.se

Comments are closed