Content page
SEB Trygg Liv lockar Zara till Uppsala | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

SEB Trygg Liv lockar Zara till Uppsala

Tecknat kontrakt om 2.500 kvm – Öppnar under sensommaren. SEB Trygg Liv har tecknat ett kontrakt för en Zara-butik i bolagets fastighet Dragarbrunn 18:3 på Svartbäcksgatan 6 i centrala Uppsala. Enligt Fastighetsvärldens källor är den spanska klädkedjans förhyrning på hela 2.500 kvm och gäller för tre våningsplan, inklusive källare. Det är Aberdeen, som förvaltar fastigheten, som har gjort uthyrningen.

Butikshyresgäster i fastigheten var tidigare JC, Desigual, Lagerhaus och Celsiusbokhandeln. Ytorna har varit mer eller mindre tomställda i 1,5 år.

Enligt uppgift ska butiken öppna under sensommaren eller tidigt under hösten. Varken Zara, SEB Trygg Liv eller Aberdeen vill kommentera hyreskontraktet.

För centrala Uppsala är etableringen av Zara ett lyft, liksom tillskottet av ett större Åhléns i samband med Axfasts om- och utbyggnad på samma gata. Läs en större ortsanalys av Uppsalas fastighetsmarknad i magasinet Fastighetsvärlden Nr 4/2015.

H&M-konkurrenten Zara etablerade sig i Sverige hösten 2003, men stängde tre butiker hösten 2009, i Örebro, Täby och Sundsvall på grund av bristande lönsamhet. Under de senaste åren har den spanska jätten åter börjat se över möjligheterna att utöka det svenska butiksnätet. I Sverige finns nu tio Zara-butiker: Tre i Stockholm, en i Nacka, två i Göteborg, en i Kungsbacka, två i Malmö och en i Helsingborg. Kedjan har även tecknat ett kontrakt om en stor butik i Mall of Scandinavia i Solna.

Fastighetsvärlden Idag 2015-05-20

MER stenafastigheter.se

Comments are closed

SEB Trygg Liv lockar Zara till Uppsala

Tecknat kontrakt om 2.500 kvm – Öppnar under sensommaren. SEB Trygg Liv har tecknat ett kontrakt för en Zara-butik i bolagets fastighet Dragarbrunn 18:3 på Svartbäcksgatan 6 i centrala Uppsala. Enligt Fastighetsvärldens källor är den spanska klädkedjans förhyrning på hela 2.500 kvm och gäller för tre våningsplan, inklusive källare. Det är Aberdeen, som förvaltar fastigheten, som har gjort uthyrningen.

Butikshyresgäster i fastigheten var tidigare JC, Desigual, Lagerhaus och Celsiusbokhandeln. Ytorna har varit mer eller mindre tomställda i 1,5 år.

Enligt uppgift ska butiken öppna under sensommaren eller tidigt under hösten. Varken Zara, SEB Trygg Liv eller Aberdeen vill kommentera hyreskontraktet.

För centrala Uppsala är etableringen av Zara ett lyft, liksom tillskottet av ett större Åhléns i samband med Axfasts om- och utbyggnad på samma gata. Läs en större ortsanalys av Uppsalas fastighetsmarknad i magasinet Fastighetsvärlden Nr 4/2015.

H&M-konkurrenten Zara etablerade sig i Sverige hösten 2003, men stängde tre butiker hösten 2009, i Örebro, Täby och Sundsvall på grund av bristande lönsamhet. Under de senaste åren har den spanska jätten åter börjat se över möjligheterna att utöka det svenska butiksnätet. I Sverige finns nu tio Zara-butiker: Tre i Stockholm, en i Nacka, två i Göteborg, en i Kungsbacka, två i Malmö och en i Helsingborg. Kedjan har även tecknat ett kontrakt om en stor butik i Mall of Scandinavia i Solna.

Fastighetsvärlden Idag 2015-05-20

MER stenafastigheter.se

Comments are closed