Content page
Bonnier hyr ut 7 000 kvm och bygger Atlas Garden | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Bonnier hyr ut 7 000 kvm och bygger Atlas Garden

En hyresgäst hyr hela 5.500 kvm – Årets hittills största i Stockholm. Bonnier Fastigheter startar projektet Atlas Garden som är grannbyggnad till Bonnierhuset vid St Eriksplan i Stockholm. Den uthyrningsbara ytan när projektet är färdigställt blir 7 300 kvadratmeter.

Fastigheten är fullt uthyrd. Stockholms Läns Sjukvårdsområde, som samlokaliserar från en handfull adresser, hyr 5.500 kvm. Det är den största uthyrningen i Stockholms stad hittills i år enligt den löpande uppdateringen över uthyrningar som finns här på Fastighetsvarlden.se (läs mer här).

Bonnier AB kommer att flytta sitt huvudkontor till Atlas Garden och hyr 1.500 kvm. Bonnier lämnar därmed förhyrningen i Glashuset/Bohagshuset, som ägs av Atrium Ljungberg, på Drottninggatan. Bonnier kommer att flytta in i den våning som byggs på den existerande byggnaden. Den större hyresgästen övertar de ombyggda lokaler som Säkerhetspolisen tidigare lämnat.

Arkitekter är Sweco Architects och uthyrningsarbetet har bedrivits med hjälp av JLL.

Detaljplanen vann laga kraft i mars 2015 och Arcona har kontrakterats som totalentreprenör. Bygget startar i maj i år och beräknas vara klart under andra kvartalet 2016.

Bonnier Fastigheter anpassar och moderniserar för närvarande Bonnierhuset. Bland annat så har en helt ny restaurang med bageri, deli och bistro byggts och PwC:s huvudkontor får moderna lokaler och en ny egen entré. Dessutom flyttar flera nya hyresgäster som Visab Consulting, Zengun, Bonus Copyright Access m.fl. in i Bonnierhusets torn under året. Från låghusdelen har Dagens Industri nyligen flyttat ut (tidningen har flyttat till DN-skrapans låghusdel, som ägs av Fabege).

– Vi arbetar just nu intensivt med att aktivera och modernisera området kring Bonnierhuset för att göra det mer tillgängligt och attraktivt för de som arbetar och bor i närområdet. Bonnierkoncernen byggde Bonnierhuset 1949 och Bonniers konsthall 2007 och det känns roligt att nu kunna tillföra ytterligare en byggnad med högklassig arkitektur till detta område, säger Tomas Hermansson, VD på Bonnier Fastigheter.

Fastighetsvärlden Idag 2015-05-20

MER stenafastigheter.se

Comments are closed