Content page
Kungsleden river Rondellen i Eskilstuna | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Kungsleden river Rondellen i Eskilstuna

Ska bygga nytt och större. Kungsleden har beslutat att riva den tomma fastigheten Skiftinge 1:3 i Eskilstuna som ingick i det stora förvärvet från GE Capital 2013. I fastigheten låg tidigare köpcentrumet Rondellen men sedan flera år står lokalerna tomma invid Årbyrondellen längs E20. Skiftinge är ett av tre områden som Eskilstuna kommun har pekat ut som tillväxtområden för handel, de andra två är city och Tuna Park.

– Det gamla köpcentrumet Rondellen har stått tomt länge och det är hög tid att området används på ett bättre sätt för kommunen, invånarna i området och oss som fastighetsägare. Därför påbörjar vi nu rivningen av fastigheten och för diskussioner med kommunen om områdets framtida utveckling, säger Frida Stannow Lind, utvecklingschef på Kungsleden.

Enligt uppgifter till Fastighetsvärlden så kommer det planerade nybygget att bli mellan 15.000 kvm och 30.000 kvm.

Kungsleden är en av Eskilstunas större kommersiella fastighetsägare med flera kontors- och handelsfastigheter i centrala Eskilstuna.

Den tidigare ägaren GE övervägde en lång tid att investera i fastigheten, men det hände aldrig något.

Fastighetsvärlden Nr 1/2015 innehåller en större Ortsanalys över fastighetsmarknaden i Eskilstuna.

Fastighetsvärlden Idag 2015-05-18

MER stenafastigheter.se

Comments are closed