Content page
Skandalvärd kräver en miljard för att sälja | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Skandalvärd kräver en miljard för att sälja

Äger Tre bostadshus i Landskrona och ett i Göteborg. För första gången i modern tid kan en fastighetsägare fråntas sitt hus på grund av misskötsel, uppger SVT. Landskrona kommun överväger den udda åtgärden för en fastighet, där boendemiljön är gravt undermålig.

– Det handlar inte om att det är slitet, det här är en fastighet som inte fungerar och där villkoren är omöjliga att förstå om man inte lever under dessa, säger Torkild Strandberg (FP), kommunalråd i Landskrona till SVT som hade nyheten som sitt största nyhetsinlag i onsdagens Rapport.

Synen som de boende visar upp från sina bostäder är förskräcklig. Kaklet ovanför diskbänken ramlar av och väggen är full av svartmögel. Det är stora hål i väggarna efter år av dåligt underhåll. Det finns fönster som varken går att stänga eller öppna. I en lägenhet regnar det in.

– Man tror inte detta är Sverige 2015, säger Strandberg.

Det har gått så långt att Landskrona nu kan bli först i landet med att få igenom tvångsinlösen, det vill säga att fastighetsägaren förlorar äganderätten till sitt hus, uppger SVT.

– Det är inte försvarbart med bara tvångsförvaltning. Det handlar om alltför stora kostnader, motiverar kommunalrådet Strandberg.

Det finns behov av investeringar på cirka tio miljoner kronor för denna fastighet som sägs vara värd en och en halv miljon kronor.

Fastighetsägaren Lars-Eric Persson kräver vid en eventuell tvångsinlösen en miljard kronor.

– Men vi är inte med på det, säger Torkild Strandberg.

Lars-Eric Persson är omskriven flera gånger tidigare som en inte önskvärd hyresvärd. Utöver de tre husen i Landskrona (fastigheterna Delfinen 15, Yxan 5 och Yxan 9) äger han även en fastighet i Göteborg (Stigberget 1:17 i Majorna). De fyra fastigheterna i Landskrona och Göteborg innehåller totalt 63 lägenheter, enligt Fastighetsvärldens uppgifter.

Lars-Eric Persson har vid flera tillfällen figurerat i lokaltidningarnas rubriker. I januari 2015 blev han av tidningen Hem & Hyra (Hyresgästföreningens tidning) dubbelt nominerad till titeln Värsta värden.

Fastighetsvärlden Idag 2015-05-15

MER stenafastigheter.se

Comments are closed