Content page
Rikshem köper helt kommunalt bolag i Upplands Väsby | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Rikshem köper helt kommunalt bolag i Upplands Väsby

Affär för 720 miljoner kronor. Rikshem förvärvar det allmännyttiga bolaget Bo i Väsby AB. Säljare är Upplands Väsby kommun. Affären omfattar en total uthyrningsbar yta på cirka 44.000 kvadratmeter. Köpeskillingen är cirka 720 miljoner kronor, vilket ger 16.360 kr/kvm.

I förvärvet ingår cirka 650 lägenheter varav 54 studentlägenheter. Alla fastigheterna ligger i Upplands Väsby och på båda sidor av E4:an. Från och med den 18 augusti tar Rikshem över fastigheterna och kommer att förvalta dessa i egen regi.

Kommunens rådgivare i affären är PwC och advokatfirman Foyen.

– Jag är glad att Upplands Väsby kommun har funnit en stark, stabil och framtidsinriktad strategisk partner för Väsbys bostadsutveckling. Det innebär att vi säkrar en långsiktig och professionell förvaltning till våra nuvarande hyresgäster, samtidigt som vi lägger grunden för en hög byggtakt, säger Mathias Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Vi är stolta och mycket glada över att förvärva Bo i Väsby. Genom köpet av ett allmännyttigt bolag befäster vi vår position som den nationella allmännyttan. Med tydlig affärsmässighet, egen förvaltning, bostadssociala insatser och samarbete med kommunerna fortsätter vi enligt vår ambition att växa i hög takt i tillväxtregioner, säger Ilija Batljan, vice vd och chef för affärsutveckling på Rikshem.

Samtidigt som affären genomförs kommer Rikshem att få markanvisningar för uppförande av motsvarande 150–200 hyreslägenheter i Upplands Väsby.

Rikshem äger bostäder och samhällsfastigheter på en lång rad orter i Sverige. Totalt förvaltar Rikshem över 21.000 bostäder inklusive många boenden för äldre och studentbostäder. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF Pension.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed