Content page
Gratis odlingslotter förverkligar hyresgästers odlingsdrömmar | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Gratis odlingslotter förverkligar hyresgästers odlingsdrömmar

Datum: 2015-05-11 14:00
Text:

​Nu är hyresgästernas odling igång på Lindängelund, Malmö. Stena Fastigheter Malmö har delat ut 50 odlingslotter till ivriga boende med gröna fingrar från Lindängen och Hermodsdal.

Odlingslotter på ungefär 20 kvadratmeter var delades ut till boende hos Stena Fastigheter Malmö tidigare i veckan. Odlingslotterna ligger i Lindängelund, Malmös nyaste stadspark. När rekreationsområdet är klart kommer odlingslotterna vara mitt i grönskan.

Emma Ågren från huset Docenten på Hermodsdal valde ut odlingslott nummer 30. Den enda erfarenheten hon har av odling är från lägenhetens balkong.
- Det här är jätteroligt. Jag ska börja med lök, potatis och jordgubbar. Sånt som man inte kan misslyckas med. Sen får vi se, jag kanske odlar bonsaiträd om fem år?, säger hon och skrattar.
Under invigningen den 6 maj var det blåsigt. Men hon är hoppfull.
- Jag ska bygga ett lågt staket och kanske ett litet vindskydd. Sen är det här jag sitter i sommar, säger hon och skrattar igen.

En med mer erfarenhet är Emöke Szentlaszlai. Hon har odlat bönor, ärtor, morötter och andra grönsaker och frukter i familjens hus i Rumänien. Nu vill hon prova jorden i Malmö.
- Jag kommer mest att odla grönsaker och kanske lite blommor. Det här känns riktigt trevligt. Jag ser fram emot att få lära känna lite grannar också, säger hon innan hon kliver ut på jordlotten som precis blivit hennes.

Odlingen på Lindängelund sker i samverkan med Malmö stads gatukontor och är en del av Stena Fastigheters arbete med Relationsförvaltning®, som går ut på att utveckla socialt hållbara boendemiljöer och arbetsplatser. Fokus ligger på med inriktning på en meningsfull fritid, skola och arbete.
– Det har varit ett stort intresse från odlingsintresserade hyresgäster. Detta är en fantastisk möjlighet att kunna utveckla sitt odlingsintresse i en trevlig gemenskap och fin miljö. Att odla på Lindängelund är en exklusiv möjlighet där Stena Fastigheter är en av två tillfrågade fastighetsägare, säger Jonas Santonsson, fastighetchef Stena Fastigheter Malmö.
 
Inom Stena Fastigheter Malmös relationsförvaltning pågår en mängd satsningar i staden, bland annat på sommarjobb till unga, simskola för att höja betygen i idrott, läxhjälp på flera skolor och självförvaltning i fastigheterna. Det pågår redan ett antal odlingsprojekt runt om i staden vilka sker på gårdarna till de berörda fastigheterna. Detta är första gången Stena Fastigheter erbjuder hyresgäster gratis möjlighet att odla på odlingslotter utanför det egna bostadsområdet: 

- Detta är ett nytt, innovativt projekt inom Relationsförvaltningen. Vi vet att vistelser i naturen har stor betydelse för människors fysiska och psykiska välbefinnande så om detta positivt kan påverka våra boendes livskvalitet är det en möjlighet vi vill fånga, säger Helen Welander-Möller, relationsförvaltare Stena Fastigheter Malmö.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed