Content page
Trio planerar att bygga Göteborgs eget Manhattan | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Trio planerar att bygga Göteborgs eget Manhattan

Läs mer i Fastighetsvärlden Nr 4. Platzer, Wallenstam och Skanska planerar var för sig för höga byggnader i Gårda i Göteborg. Platzer uppför för tillfället 10.000 kvm kontor i Norra Gårda och planerar för etapp två i området, och det kan bli i form av ett spektakulärt och högt kontorshus om cirka 25 000 kvm.

– Vi är nära ett planavtal. Vad vi bygger beror till viss del på vad Fastighetskontoret tycker men också på vad vi själva vågar, säger P-G Persson, VD för Platzer till Fastighetsvärlden.

Alternativet till kontorsskrapan är ett mer ”normalt” kontorshus om 15.000 kvm. Fastighetskontoret har, enligt P-G Persson, uttryckt önskemål om att göra Gårda till ett område för högre kontorshus då Stena Fastigheters ”Gröna Skrapan” och Platzers ”Canon-huset” redan ligger i området. Också Skanska och Wallenstam har visat intresse för att bygga högt i området.

Wallenstams projektet planeras på fastigheterna Gårda 18:22 och Gårda 18:19  på Drakegatan, mitt emot Canon-huset. Totalt räknar Wallenstam med att kunna förtäta med upp till 70.000 kvm i Gårda.

Skanska fick förra året en markanvisning för ett kontorsprojekt på en fastighet vid Ullevimotet i Gårda och där planerar bolaget för cirka 40.000 kvm kontor och ett hus som kan bli upp till 30 våningar högt.

Läs mer i Fastighetsvärlden Nr 4/2015 som utkommer 11 maj.

Fastighetsvärlden Idag 2015-05-04

MER stenafastigheter.se

Comments are closed