Content page
Omstart kan drabba Livsmedelsverkets process | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Omstart kan drabba Livsmedelsverkets process

Över 200 på stort Uppsalaseminarium – 1 månad kvar. För en och en halv månad sedan berättade Fastighetsvärlden att Livsmedelsverket söker ungefär 8.000 kvm yteffektiva lokaler i Uppsala. Verket planerar att lämna dagens lokaler i Kv Hugin som hyrs av Vasakronan och hoppas kunna fatta ett beslut om framtida lokalisering innan sommaren. Bengt Arén, upphandlare vid Livsmedelsverket, är förtegen kring processen och vill inte uppge hur många förslag som inkommit.

Enligt uppgift till FV har flera fastighetsägare i Uppsala reagerat skarpt på kravspecifikationen där det bara erbjuds ett sexårigt hyresavtal trots att delar ska vara specifika lab-lokaler.

– Jag kan inte kommentera det. Allt jag kan säga är att antingen går vi vidare med den här processen eller så får vi göra en omstart, säger Arén och konstaterar att man inte fått erbjuda ett länge kontrakt än sex år efter att ha kontrollerat frågan med regeringen.

Den 4 juni arrangerar Fastighetsvärlden ett stort heldagsseminarium om Uppsalamarknaden. Intresset är stort och i dagsläget, med mer än en månad kvar, är det över 200 deltagare. Det kommer alltså även att bli ett utmärkt tillfälle för att knyta affärskontakter. Program och möjlighet till anmälan finns här.

Lokalhyresmarknaden är het i Uppsala, med en kraftig hyresuppgång för moderna kontorslokaler och en handfull planerade flyttar. Ännu hetare är bostadsmarknaden där ett 40-tal aktörer är aktiva på byggsidan.

Fastighetsvärlden Idag 2015-04-30

MER stenafastigheter.se

Comments are closed