Content page
Kunskapsporten expanderar på tre orter i Skåne | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Kunskapsporten expanderar på tre orter i Skåne

Affär för drygt 100 miljoner. Nu expanderar Malmöbaserade Kunskapsporten genom köp av fem fastigheter i Malmö, Svedala och Simrishamn. Det är genom att förvärva de fastighetsbolag som utgjort Metall Fastigheter som Kunskapsporten befäster sin position i Skåne.

– Detta är ett av Kunskapsportens största förvärv hittills. Vi ökar vårt innehav i Malmö och breddar vår verksamhet till två ytterligare kommuner i Skåne, Svedala och Simrishamn, säger Joakim Ollén, VD i Kunskapsporten.

Fastigheterna i transaktionen:

  • Torsten 11, Malmö. Yta 1.299 kvm
  • Svedala 122:79, Svedala. Yta 2.423 kvm
  • Svedala 122:82, Svedala. Yta 1.158 kvm
  • Svedala 100:90, Svedala. Yta 744 kvm
  • Stadshage 8, Simrishamn. Yta 3.556 kvm

– Vi finns nu representerade i sju skånska kommuner och planerar för fortsatt expansion. Med polishuset i Simrishamn och vårt badhusbygge i Ängelholm markerar vi fortsatt satsning på samhällsfastigheter. Men också genom logistikfastigheterna i Svedala vill vi bidra till utvecklingen av kommunala strukturer och näringsverksamhet i de kommuner där vi finns. Vårt nyförvärv i Malmö, Torsten 11, är en av Malmös vackraste byggnader som vi ser fram emot att fortsatt utveckla, säger Joakim Ollén.

Fastigheten Torsten 11 har adresserna Ingelstadsgatan 11 och Nordlinds väg 95.

Genom affären ökar Kunskapsporten sin uthyrningsbara areal med drygt
12.000 kvm och värdet på sin fastighetsportfölj med drygt 100 miljoner kronor.

– Vår ambition är att genom nybyggnad och förvärv kunna bidra med kreativa miljöer för utbildning, friskvård, äldreboende och företagande. På så sätt vill vi vara en del av samhällsbyggandet och aktivt bidra till en positiv utveckling i de kommuner där vi är verksamma, konstaterar Joakim Ollén.

Fastighetsvärlden Idag 2015-04-28

MER stenafastigheter.se

Comments are closed