Content page
Jubileumssatsningen – 7000 nya bostäder | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Jubileumssatsningen – 7000 nya bostäder

Datum: 2015-04-28 12:00
Text:

Idag presenterar Göteborgs Stad och näringslivet Jubileumssatsningen, vilket innebär att 7000 nya bostäder ska stå färdiga under jubileumsåret 2021. Stena Fastigheter Göteborg är ett av fastighetsföretagen som kommer att bygga nya bostäder.

 Genom att bidra med nya hyresrätter vill vi vara med och utveckla Göteborg för framtiden, säger Agneta Kores, VD på Stena Fastigheter Göteborg.

Satsningen på 7000 nya bostäder sker utöver den byggnadstakt på 3 000-5 000 bostäder per år som staden har satt som mål för att minska bostadsbristen. 

- Vi har kapaciteten att bygga cirka 1300 nya lägenheter på vår egna mark inom de närmaste åren. Vi har i dagsläget fått beslut på att bygga cirka 250 nya bostäder på Fyrklöversgatan, säger Agneta Kores.

Jubileumssatsningen innebär också att Göteborgs stad och näringslivet kommer att testa ett nytt sätt att arbeta för att bygga fler bostäder.

 Det är väldigt positivt att Göteborgs stad vill hitta nya vägar för att lösa bostadsbristen. Vi ser fram emot detta samarbete och möjligheten att få vara med och utveckla Göteborg, säger Agneta Kores. 


MER stenafastigheter.se

Comments are closed