Content page
Jubileumsbonus i Göteborg: 7.000 extra bostäder | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Jubileumsbonus i Göteborg: 7.000 extra bostäder

Mer information under dagen – Följ sajten. Göteborg ska få 7.000 extra lägenheter fram till år 2021. Det står klart efter att Byggnadsnämnden på måndagsförmiddagen klubbat igenom den så kallade ” Jubileumssatsningen för bostäder”. Byggstart är planerad till om tre år och de 7.000 hyres- och bostadsrätterna ska vara klara 2021 – då staden firar 400 år.

Satsningen är utöver de 3.000 till 5.000 lägenheter som staden redan lovat bygga per år. Mer information om var lägenheterna ska byggas väntas vid en presskonferens idag klockan 11. Följ sajten!

Var i staden de 7.000 extra jubileumslägenheterna ska byggas någonstans ska avslöjas vid presskonferensen, enligt GP. Tidigare har områden som Gunnilse, Amhult i Torslanda, Arlatomten i Kallebäck och Högsbo skjutbana nämnts, uppger GP. Klart är i alla fall att det inte blir mitt i centrum eller i några nyexploaterade områden långt ut i skogen.

– Vi tänker oss någonstans i mellanstaden, som det brukar heta, sade Ulf Kamne, Byggnadsnämndens miljöpartistiske ordförande, till GP efter att beslutet klubbats under måndagsförmiddagen.

Initiativet till Jubileumssatsningen kommer från den kommunala bostadskoncernen Framtiden samt byggföretagen HSB, Semrén/Månsson och Wallenstam.

Fastighetsvärlden Idag 2015-04-28

MER stenafastigheter.se

Comments are closed