Content page
Skanska säljer sitt tidigare kontor i Malmö för 330 mkr | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Skanska säljer sitt tidigare kontor i Malmö för 330 mkr

SPP köper vid Drottningtorget. Skanska har tecknat ett avtal med SPP Fastigheter om överlåtelse av kontorsfastigheten Österport 7 i Malmö. Affären genomförs som en bolagstransaktion där köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 330 miljoner kronor. Tillträde sker den 4 maj 2015.

Fastigheten Österport 7 ligger på Drottningtorget i Malmö. Kontorsfastigheten består av åtta kontorsvåningar med parkering i källaren och omfattar cirka 10.200 kvadratmeter kontorsyta. I januari 2015 flyttade Sweco sitt regionkontor till den miljöklassade kontorsbyggnaden och har tecknat ett tioårigt hyresavtal avseende hela fastigheten. Inför inflyttning gjordes ombyggnad och anpassning av lokalerna för att stödja Swecos verksamhet.

Tidigare hade Skanska sitt Malmökontor i byggnaden men koncernen flyttade fjol till en egen projektfastighet i Hyllie. Fastigheten vid Drottningtorget blev då helt omställd efter att den andra hyresgästen Egmont tidigare flyttat (läs mer i länkarna nedan).

– Det är tydligt att investeringsviljan i Malmö är stark och vi är särskilt glada över vårt fina samarbete med SPP Fastigheter, säger Camilla Wieslander, VD Skanska Öresund AB.

– Vi är mycket glada över möjligheten att få förvärva en nyrenoverad kontorsfastighet med tydlig miljöprofil. Österport 7 är ett bra komplement till de förvärv som vi tidigare har gjort och stärker vår närvaro i regionen, säger Marita Loft, VD Storebrand/SPP Fastigheter.

Österport 7 är den första fastigheten i Europa som har erhållit miljöcertifiering LEED Platinum för befintliga byggnader och vann Sweden Green Building Award i kategorin befintlig byggnad 2012. Byggnaden är även miljömärkt enligt EU Green Building och 2011 vann fastigheten Scandinavian Green Roof Associations första pris för sina takträdgårdar.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed