Content page
Tre tunga upphandlingar hägrar för konsulterna | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Tre tunga upphandlingar hägrar för konsulterna

Nystart för Migrationsverkets process efter överklagande. Just nu strider fastighetskonsulterna om tre stora kontrakt då Migrationsverket, Arbetsförmedlingen och Skatteverket samtidigt är ute och upphandlar tjänster.

Migrationsverket är den myndighet som kommit längst i sin upphandling, men de tvingas göra omtag. Det var Sweco som ursprungligen vann uppdraget men Niras, som verket haft ramavtal med tidigare, överklagade tilldelningsbeslutet.

– Förvaltningsdomstolen dömde till Niras fördel vilket innebär att vi måste göra om upphandlingen, säger Linus Lindqvist, presskommunikatör på Migrationsverket.

Att Migrationsverket upphandlar innebär inte att de tänker flytta.

– Syftet med upphandlingen är att stärka upp med kompetens inom all typ av hyresgästrådgivning och hjälp i lokalfrågor som Migrationsverket kan tänkas behöva. Lokalsökning utgör en mindre del av behovet.

Hur mycket avtalet, som löper på tre år, är värt är svårt att säga men under perioden Niras hade uppdraget, 2014 och fram till mars 2015, så fakturerade de för cirka 10 miljoner.

Skatteverkets upphandling stängdes för anbud den 13 april och det är oklart vilka bolag som deltar då upphandlingen omfattas av sekretess. Inga större lokalflyttar är aktuella för Skatteverkets del heller.

– Vi gör den här upphandlingen för att stärka vår kompetens, för att inte vara sårbara för framtiden. Man ska se kompetensen som konsulterna bidrar med som ett komplement till våra egna resurser, säger Helena Rom, enhetschef på inköpsenheten.

Arbetsförmedlingen meddelade i början av året att omkring 100 lokalkontor kommer att stängas. Det är en uppgift som de nya fastighetskonsulterna kommer att få jobba med, bland annat. Anbudstiden har gått ut och myndigheten jobbar för tillfället med att utvärdera anbuden.

– Vi söker konsulttjänster inom två områden, projektledning och hyresgästrådgivning. Vi har gjort mycket av arbetet internt tidigare men stärker nu upp med experthjälp, säger Viktoria Byback, chef för infrastruktur på Arbetsförmedlingen.

Totalt beräknar Arbetsförmedlingen att behovet kommer att uppgå till cirka 4 400 konsulttimmar per år.

Fastighetsvärlden Idag            2015-04-22

MER stenafastigheter.se

Comments are closed