Content page
Qviberg och investerare i fokus på Fastighetsdagen | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Qviberg och investerare i fokus på Fastighetsdagen

Programmet klart för viktig investerardag. Den 27 maj är det dags för årets upplaga av Fastighetsdagen, Fastighetsvärldens klassiska seminarium om investeringar och marknad för fastigheter.

Årets tema handlar om ”Framtiden för fastigheter” med fokus på hur förutsättningarna ser ut för fastigheter framöver och på vilka investeringar som kan tänkas vara mest intressanta.

Nordeas chefekonom Annika Winsth målar upp ett scenario kring hur ekonomi och konjunktur kommer att utvecklas de närmaste åren och Catellas analyschef Arvid Lindqvist fyller i hur förutsättningar förväntas utvecklas mer specifikt för fastigheter.

Infrastruktur är en av de viktigaste förutsättningarna för goda investeringar och därför kommer Catharina Håkansson Boman, regeringens förhandlingsperson, att berätta om hur arbetet går med det stora uppdraget att planera och förhandla om nya höghastighetsjärnvägar i Sverige. Målet är att tillskapa 100.000 nya bostäder runt om i landet och att dessutom förhandla fram nya infrastrukturlösningar kring storstäderna. Ett arbete som alltså kan få stor påverkan på fastighetsbranschen framöver.

På scen under dagen finns också många av de tyngsta fastighetsinvesterarna, bl a Martin Tufvesson från AMF, som leder pensionsbolagets nya satsning på att öka och bredda sitt fastighetsägande, Anneli Jansson, Nordenchef på Grosvenor som köpte Skärholmen Centrum nyligen och Lars Johnsson, ny fastighetsdirektör på Folksam.

Dessutom gör Mats Qviberg något av en ”comeback” i större offentliga sammanhang och ger sin syn på var de bästa fastighetsinvesteringarna finns framöver, tillsammans med bl a Hemfosas VD Jens Engwall.

Seminariet tar också pulsen på den nya trenden att arkitekterna  expanderar till att även agera byggherrar och delta i transaktioner. Magnus Månsson från Semrén + Månsson och Monica von Schmalensee, White är med och ger sin syn på vart branschen är på väg.

Läs mer om seminariet och programmet och gör din anmälan här.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed