Content page
EY flyttar till Skanskas projekt Park 49 i Göteborg | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

EY flyttar till Skanskas projekt Park 49 i Göteborg

Hyr 2.240 kvm – Projektet uthyrt till 60 procent. Skanska har tecknat avtal med EY vilket innebär att konsultbolaget flyttar sitt Göteborgskontor till 2.240 kvm stora kontorslokaler i byggföretagets projekt Park 49 vid Gamla Ullevi.

–Vi har redan hyrt ut ca 60 procent av huset och kommer innan sommaren att kunna presentera fler hyresgäster, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

EY flyttar bara en kort sträcka i Göteborg, från fastigheten Stampen 6:17 på Odinsgatan 13. Den fastigheten ägs av Elof Hanssons stiftelse.

Park 49 kommer att stå klart våren 2016 och ligger granne med Gamla Ullevi och Trädgårdsföreningen. Här utvecklar Skanska moderna arbetsplatser för möten, kreativitet och goda affärer.

– Vi är mycket glada över att EY väljer att flytta sitt kontor till Park 49. Vi ser fram emot att kunna erbjuda dem lokaler anpassade för aktivitetsbaserad miljö, säger Mats Dynevik.

Kontorshuset har två terrasser som skapar kontakt med Trädgårdsföreningen och Parkgatans grönska. På entréplan finns planer för en restaurang med uteservering. Restaurangen har även har tillgång till terrassen på plan elva med panorama utsikt över centrala Göteborg.

Huset kommer att certifieras på den högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED. Det innebär att inom projektet fokuserar Skanska på exempelvis energiförbrukning, inomhusklimat, sedumtak, och hållbara materialval.

Sedan tidigare har Skanska tecknat avtal med Västsvenska Handelskammaren, Litigate Advokataktiebolag och Arkitektbyrån Design som flyttar in i sina lokaler våren 2016.

Fastighetsvärlden Idag         2015-04-16

park49_goteborg_skanska

MER stenafastigheter.se

Comments are closed