Content page
Gunilla von Platen köper Filmstaden i Solna | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Gunilla von Platen köper Filmstaden i Solna

Aberdeen säljer vid Näckrosen – SF:s huvudkontor i huset. Entreprenören Gunilla von Platen köper Filmstaden i Solna tillsammans med syskonen Silvia Samuelsson Waak och Sami Samuelsson.

Gunilla von Platen är bland annat känd från SVT:s Draknästet och grundare av kundserviceföretaget Xzakt Kundrelation. Silvia Samuelsson Waak har lång och framgångsrik erfarenhet från fastighetsbranschen från bland annat JLL, Fabege och det egna Fastighetsbolaget GSS Fastigheter AB. Sami Samuelsson är en framgångsrik entreprenör som bland annat driver franska café- och bistrokedjan Le Pain Français med säte i Göteborg.

Setterwalls var rådgivare till köparen. Leimdörfer och MAQS var rådgivare till säljaren Aberdeen.

Fastigheten Filmstaden 23 är belägen vid Näckrosens tunnelbanestation i Gamla Råsunda och inhyser idag hyresgäster som Universal, Sony Pictures, SF Bio m.fl. Uthyrbar area uppgår till ca 9.300 kvm och består av moderna kontor i äldre byggnader med kulturhistoriskt värde samt en modern och flexibel kontorsbyggnad uppförd av Skanska 2003–2004. Biografen upptar 600 kvm lokaler.

– Denna fastighet har inte bara ett mycket bra läge utan också en unik arkitektur och historia som vi ser kommer attrahera hyresgäster. Att få förvärva Filmstaden med en hundraårig historia från bl.a. Ingemar Bergmans alla filmer och Greta Garbo känns hedersamt. Det var otroligt många spekulanter på denna fastighet och vi är givetvis mycket glada över att vara de som gick till avslut. Fastigheten ligger helt i linje med vår portfölj, där vi prioriterar läge och kommersiella ytor, säger Gunilla von Platen.

Fastighetsvärlden Idag 2015-04-14

Filmstaden vid Näckrosen får snart skarp konkurrens av alla biosalar som kommer att finnas i Mall of Scandinavia som under senhösten 2015 öppnar i närheten. Fastigheten innehåller även stora ytor kontorslokaler. Fotograf: Åke Gunnarsson.
Filmstaden vid Näckrosen får snart skarp konkurrens av alla biosalar som kommer att finnas i Mall of Scandinavia som under senhösten 2015 öppnar i närheten. Fastigheten innehåller dock  till övervägande del kontorslokaler. Biograflokalerna utgörs endast av 600 kvm. Fotograf: Åke Gunnarsson.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed

Gunilla von Platen köper Filmstaden i Solna

Aberdeen säljer vid Näckrosen – SF:s huvudkontor i huset. Entreprenören Gunilla von Platen köper Filmstaden i Solna tillsammans med syskonen Silvia Samuelsson Waak och Sami Samuelsson.

Gunilla von Platen är bland annat känd från SVT:s Draknästet och grundare av kundserviceföretaget Xzakt Kundrelation. Silvia Samuelsson Waak har lång och framgångsrik erfarenhet från fastighetsbranschen från bland annat JLL, Fabege och det egna Fastighetsbolaget GSS Fastigheter AB. Sami Samuelsson är en framgångsrik entreprenör som bland annat driver franska café- och bistrokedjan Le Pain Français med säte i Göteborg.

Setterwalls var rådgivare till köparen. Leimdörfer och MAQS var rådgivare till säljaren Aberdeen.

Fastigheten Filmstaden 23 är belägen vid Näckrosens tunnelbanestation i Gamla Råsunda och inhyser idag hyresgäster som Universal, Sony Pictures, SF Bio m.fl. Uthyrbar area uppgår till ca 9.300 kvm och består av moderna kontor i äldre byggnader med kulturhistoriskt värde samt en modern och flexibel kontorsbyggnad uppförd av Skanska 2003–2004. Biografen upptar 600 kvm lokaler.

– Denna fastighet har inte bara ett mycket bra läge utan också en unik arkitektur och historia som vi ser kommer attrahera hyresgäster. Att få förvärva Filmstaden med en hundraårig historia från bl.a. Ingemar Bergmans alla filmer och Greta Garbo känns hedersamt. Det var otroligt många spekulanter på denna fastighet och vi är givetvis mycket glada över att vara de som gick till avslut. Fastigheten ligger helt i linje med vår portfölj, där vi prioriterar läge och kommersiella ytor, säger Gunilla von Platen.

Fastighetsvärlden Idag 2015-04-14

Filmstaden vid Näckrosen får snart skarp konkurrens av alla biosalar som kommer att finnas i Mall of Scandinavia som under senhösten 2015 öppnar i närheten. Fastigheten innehåller även stora ytor kontorslokaler. Fotograf: Åke Gunnarsson.
Filmstaden vid Näckrosen får snart skarp konkurrens av alla biosalar som kommer att finnas i Mall of Scandinavia som under senhösten 2015 öppnar i närheten. Fastigheten innehåller dock  till övervägande del kontorslokaler. Biograflokalerna utgörs endast av 600 kvm. Fotograf: Åke Gunnarsson.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed