Content page
Kungsleden utökar i Kista – köper av Genesta | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Kungsleden utökar i Kista – köper av Genesta

Affär för 514 miljoner – Genesta har fyllt upp tomställt hus. Kungsleden fortsätter expansionen i Kista genom att förvärva fastigheten Hornafjord 1.

I Kista Science City förvärvar Kungsleden fastigheten Hornafjord 1 med en total uthyrningsbar area om 23.000 kvm. Fastigheten har ett tjugotal hyresgäster, av vilka de största är Huawei och Infor. Kista Science City är en av Stockholms mest väletablerade och starkaste kontorsmarknader. Kungsleden äger sedan tidigare sex kontorsfastigheter i området och är den tredje största fastighetsägaren inom kontor i Kista (efter Klövern och Vasakronan).

Totalt äger Kungsleden fastigheter i Kista som summerar 123.000 kvm lokaler.

Säljare är fastighetsfonden Genesta och priset uppgår till 514 miljoner.  Tillträde sker i maj.

David Neil, VD för Genesta, kommenterar försäljningen:

– Genom avyttringen av Hornafjord levererar Genesta en stark avkastning till fondens investerare. Försäljningen av fastigheten visar att Genestas professionella förvaltning och aktiva arbete med sina innehav skapat rätt förutsättningar för fonden att leverera god avkastning.

Genesta förvärvade fastigheteni december 2007 med en vakansgrad överstigande 80 procent. Genesta har attraherat välkända hyresgäster och har idag en vakansgrad om ca 10 procent.

Cushman & Wakefield har varit finansiell rådgivare och Kilpatrick Townsend legal rådgivare åt Genesta i transaktionen.

Fastighetsvärlden Idag 2015-03-27

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed