Content page
Karusell med fastigheter i Härnösand | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Karusell med fastigheter i Härnösand

Hemfosa och NP3 har gjort stora köp – Mer till salu. Diös saluför 24 fastigheter i Härnösand (läs mer här). Men det är mer till salu i Västernorrlands läns residensstad. Landstinget Västernorrland prövar sedan några veckor möjligheten att sälja en större fastighet i Härnösand. Det avser före detta sjukhemmet vid Närvård Härnösand där bland annat Rehabcentrum har sin verksamhet. Den totala ytan omfattar 14.500 kvm. Av ytan avser Landstinget att fortsätta nyttja 3.200 kvm som hyresgäst. Mäklarhuset i Sundsvall, har upphandlats som rådgivare i försäljningsprocessen.

Klövern har en fastighet på Universitetsbacken i centrala Härnösand om 17.000 kvm där Mittuniversitetet hyr 13.000 kvm, men som ska flytta ut. Fastigheten kom in i Klövern via Dagon. Bolaget har nyligen sålt en fastighet i Härnösand och kan tänkas vilja sälja även utbildningsfastigheten. Klöverns fastigheter i Härnösand summerar 60.000 kvm.

Det har ägt rum flera stora transaktioner i Härnösand den senaste tiden. I den stora bytesaffären mellan Hemfosa och Hemsö i november, om totalt 4,4 miljarder kronor, ingick bland annat 37 fastigheter i Härnösand som Hemfosa blev ägare till, bland annat fyra stora skolfastigheter.

I november förvärvade Amasten sex fastigheter från Vashod Fastigheter. När NP3 sommaren 2014 köpte ett stort paket med 38 fastigheter från Kungsleden för 760 miljoner ingick åtta fastigheter i Härnösand. Ungefär samtidigt köpte Perium Fastigheter två utbildningsfastigheter. Tidigt 2014 sålde Diös tre bostadsfastigheter i Härnösand.

I Härnösand kommun bor nästan 25.000 invånare, varav 17.000 i tätorten.

Fastighetsvärlden Idag         2015-03-26

MER stenafastigheter.se

Comments are closed