Content page
Diös vill rensa ut på elva orter | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Diös vill rensa ut på elva orter

Saluför 43 fastigheter om totalt 193.000 kvm – Newsec har uppdraget. Fastighetsvärlden kan berätta att Diös planerar för en utrensning av sitt fastighetsbestånd. Processen är sjösatt 3,5 år efter att Diös förvärvade Norrvidden, med 222 fastigheter, för 5,8 miljarder kronor. Newsec har försäljningsuppdraget och paketet marknadsfördes under Mipim.

Det som nu saluförs är 43 fastigheter på elva orter. Totalt har fastigheterna en uthyrbar area om 193.000 kvm och ett hyresvärde på nästan 110 miljoner. Kontor respektive industri/lager står för en tredjedel vardera när det gäller hyresvärdet, butiker står för 19 procent och bostäder för 14 procent.

Mer än halva hyresvärdet kommer från Härnösand där 24 fastigheter ingår, bland annat en fastighet med H&M och Team Sportia som hyresgäster och en med Hotell City.

Efterföljde orter sett till hyresvärdet är Ljusdal (4 fastigheter, bland annat gallerian Centrumhuset), Malung (2) och Söderhamn (4). Övriga fastigheter finns i Sveg (2), Vilhelmina (2), Timrå, Ånge, Bräcke, Järpen och Lycksele.

Fastighetsvärlden Idag         2015-03-26

MER stenafastigheter.se

Comments are closed