Content page
Totalt säljstopp för Stockholms allmännytta | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Totalt säljstopp för Stockholms allmännytta

Inte en enda hyresrätt ska säljas eller ombildas. Efter valet i höstas har helt nya direktiv införts för de tre kommunala bostadsbolagen Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stockholmshem. Som tidigare sagts råder nu totalstopp för ombildningar till bostadsrätter. Men det blir också tvärnej till alla typer av försäljningar av bestånd, även i miljonprogrammen.

– Alla våra hyreslägenheter behövs. Vi ska inte sälja någon enda hyresrätt, sade borgarrådet Ann-Margarethe Livh (V), ansvarig för de tre bolagen, vid Fastighetsvärldens seminarium Stockholmsmarknaden 2015 på tisdagen.

Planen är att fördubbla det egna bostadsbyggandet till 10.000 lägenheter fram till 2020.

Livh menade att ett sätt att kunna dubbla bolagens byggvolym är genom ökat samarbete:

– Det kan bli aktuellt att göra gemensamma upphandlingar för alla tre bolagen. Och vi tittar redan på att ta fram gemensamma husmodeller att bygga.

Fastighetsvärlden Idag 2015-03-25

MER stenafastigheter.se

Comments are closed