Content page
Concent tecknar avtal för en miljard i Haparanda | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Concent tecknar avtal för en miljard i Haparanda

Concent har teckna ett totalentreprenadavtal med finska Lehto Bygg AB till ett sammanlagt ordervärde om en miljard kronor. Byggnationen gäller Barents Center i Haparanda, det största handelsprojektet hittills i norra Sverige.

Projektet består av närmare 70 butiker, caféer och restauranger, en multiarena samt Europas mest moderna gymnasieskola. För både skolan och arenan har Avalanche Capital AB tecknat 25-åriga hyresavtal med Haparanda kommun.

Lehto Bygg AB som ägs av Rakennusliike Lehto Oy har bland annat byggt Ideapark i Uleåborg och Ikano-köpcenter i Kuopio.

– Det är en viktig milstolpe för Barents Centers och Haparandas utveckling. Barents Center kommer att ge fler hundra nya jobb och höja attraktiviteten i regionen, säger David Lehto, projektledare på Concent AB.

Barents Center är ritat av Wester + Elsner och invigningen beräknas ske i september 2016.

Fastighetsvärlden Idag 2015-03-19

MER stenafastigheter.se

Comments are closed