Content page
Wihlborgs köper och kan nå 150.000 kvm i Nyhamnen | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Wihlborgs köper och kan nå 150.000 kvm i Nyhamnen

Gör affärer med Lantmännen. Wihlborgs har köpt två fastigheter i Nyhamnen i centrala Malmö. Det handlar om två strategiskt belägna exploateringsfastigheter. Fastigheterna, Polstjärnan 1 och Polstjärnan 2, omfattar 10.000 kvm och är belägna endast ett stenkast från centralstationen. Säljare är Lantmännen Fastigheter som för närvarande har ett spannmålslager i den ena fastigheten.

På de båda fastigheterna hoppas Wihlborgs kunna bygga 20.000–30.000 kvm kontorslokaler. Det lär dock dröja några år tills det är aktuellt, sannolikt 5–7 år.

Affären ägde rum off market efter att bolagen under en längre tid diskuterat en möjlig affär.

Nyhamnen är det kommande stora utbyggnadsområdet i Malmö. Malmö Stad planerar för att Nyhamnen ska bli en del av den blandade och täta staden med många arbetsplatser och bostäder.

– Vi är mycket nöjda med vårt förvärv som ligger strategiskt rätt i vad som kommer att bli Malmös nästa ”Dockan”. Här kommer Wihlborgs, tillsammans med staden, att driva utvecklingen mot en attraktiv stadsdel. Genom förvärvet stärker vi ytterligare vår position i Nyhamnen, säger Anders Jarl, VD för Wihlborgs.

Wihlborgs äger idag fastigheter med totalt cirka 40.000 kvm lokaler i Nyhamnen, bland annat Östersjön 1, Slagthuset 1 och Magasinet. Med förvärvet från Lantmännen har Wihlborgs exploateringsmöjligheter i Nyhamnen som summerar cirka 100.000 kvm kontorslokaler, inklusivet bolagets byggrätter sedan tidigare och en option från kommunen om cirka 25.000 kvm på kommunens mark.

Wihlborgs har samtidigt gjort en försäljning av en handelsfastighet i Helsingborg, Brottaren 17, till Lantmännen Fastigheter som fortsätter stärka sig inom segmentet livsmedelsfastigheter. Fastigheten, belägen på Söder i Helsingborg, omfattar 5.500 kvm uthyrningsbar yta vilka är fullt uthyrda till Willy’s och Jysk.

Fastighetsvärlden Idag 2015-03-16

Fastigheten Polstjärnan 1 i Malmö.
Fastigheten Polstjärnan 1 i Malmö.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed