Content page
Vasakronan köper sista obebyggda i Frösunda | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Vasakronan köper sista obebyggda i Frösunda

Affären bekräftad – Utökar i området. I november 2014 berättade Fastighetsvärlden att Vasakronan vill köpa Kv Hilton i Frösunda från Peab (läs mer här). Nu är affären klar och köpeskillingen uppgår till 58 miljoner kronor. Den aktuella byggrätten är den sista obebyggda tomten i Frösunda. Den omfattar ett kontorshus på totalt cirka 16.000 kvadratmeter och ligger i det område som Vasakronan utvecklat de senaste åren.

– Att arbeta med egenutveckling av fastigheter i bra lägen är en del av Vasakronans långsiktiga strategi och ett sätt att bidra till utvecklingen av områden som vi ser har stor potential. Frösunda tycker vi är ett sådant och läget utmed E4:an har varit mycket efterfrågat på hyresmarknaden, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.

Byggstart är ännu inte beslutad, men klart är att säljaren Peab kommer att vara totalentreprenör för projektet.

Fastighetsvärlden Idag 2015-03-09

MER stenafastigheter.se

Comments are closed