Content page
Svårare att kapa bostadsrättsföreningar | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Svårare att kapa bostadsrättsföreningar

Regeringen har beslutat att ändra förordningen om ekonomiska föreningar. Förändringen består i att en person som registreras eller avförs som företrädare för en bostadsrättsförening eller en annan ekonomisk förening ska informeras om registreringen.
Syftet med beslutet är att försvåra kapningar av bostadsrättsföreningar, det vill säga att personer på felaktiga grunder förs in i registret över ekonomiska föreningar.
 
– Det är bra att berörda personer får en underrättelse när en ändring sker. Det betyder att chansen att snabbt upptäcka eventuella kapningar ökar. Även om kapningsförsök upptäcks även nu, så kan föreningen ju ställas inför att den som kapat bostadsrättsföreningen hunnit tömma föreningens konton exempelvis. Så om man kan minska tidsfönstret då brottslingar kan agera, är det positivt, säger Line Zandén ansvarig för bostadsrättsfrågor nationellt på Fastighetsägarna Sverige.
 
Ändringarna träder i kraft den 1 juli 2015.
 

MER fastighetsagarna.se

Comments are closed