Content page
Norrporten avyttrar alla fastigheter i Hamburg | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Norrporten avyttrar alla fastigheter i Hamburg

Lundgren: ”Kontaktade av ett tjugotal intressenter”. Norrporten avyttrar sina tre fastigheter i HafenCity i centrala Hamburg. Köpare är ”Sverigebekantingen” Pembroke Real Estate. Försäljningen är ett led i Norrportens strategi att fokusera på den svenska marknaden samt Köpenhamn. Därmed är Norrporten i mål med försäljningen som Fastighetsvärlden berättade om för en månad sedan.

Jörgen Lundgren.
Jörgen Lundgren.

– Det finns en stor efterfrågan på moderna kontorsfastigheter i Hamburg. Sedan vi i höstas meddelade att vi planerade att sälja har vi blivit kontaktade av ett tjugotal intressenter. Efter förhandlingar föll valet på att sälja till Pembroke Real Estate, säger Norrportens VD Jörgen Lundgren.

De tre fastigheterna; Hamburg America Center, Coffee Plaza och Skai, omfattar drygt 32.000 kvadratmeter moderna kontor och ligger i den färdigutvecklade delen av HafenCity i centrala Hamburg.

I dagsläget är uthyrningsgraden 90 procent. Efterfrågan på kontorslokaler I Hamburg har ökat stadigt sedan hösten 2014. Senast har advokatbyrån Kapellmann tecknat avtal om att hyra drygt 1300 kvadratmeter i fastigheten Skai.

– Det har varit spännande att delta i ett så stort stadsutvecklingsprojekt samtidigt som vår volym i Hamburg varit för liten för att skapa en egen förvaltningsorganisation. Då transaktionsklimatet nu är gott väljer vi istället att sälja, säger Jörgen Lundgren.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen. Fastighetsvärlden har tidigare bedömt fastighetsvärdet på Norrportens tyska bestånd till 1,3–1,4 miljarder kronor.

Amerikanska Pambroke, med huvudkontor i Boston, äger en handfull fastigheter i centrala Stockholm, bland annat PK-huset och Mästerhuset.

Norrportens VD Jörgen Lundgren berättade för en månad sedan, i samband med texten om de tyska försäljningsplanerna, även om bolagets möjlighet att köpa fastigheter i Sverige för 5 miljarder kronor, läs mer här.

Fastighetsvärlden Idag 2015-03-09

MER stenafastigheter.se

Comments are closed

Norrporten avyttrar alla fastigheter i Hamburg

Lundgren: ”Kontaktade av ett tjugotal intressenter”. Norrporten avyttrar sina tre fastigheter i HafenCity i centrala Hamburg. Köpare är ”Sverigebekantingen” Pembroke Real Estate. Försäljningen är ett led i Norrportens strategi att fokusera på den svenska marknaden samt Köpenhamn. Därmed är Norrporten i mål med försäljningen som Fastighetsvärlden berättade om för en månad sedan.

Jörgen Lundgren.
Jörgen Lundgren.

– Det finns en stor efterfrågan på moderna kontorsfastigheter i Hamburg. Sedan vi i höstas meddelade att vi planerade att sälja har vi blivit kontaktade av ett tjugotal intressenter. Efter förhandlingar föll valet på att sälja till Pembroke Real Estate, säger Norrportens VD Jörgen Lundgren.

De tre fastigheterna; Hamburg America Center, Coffee Plaza och Skai, omfattar drygt 32.000 kvadratmeter moderna kontor och ligger i den färdigutvecklade delen av HafenCity i centrala Hamburg.

I dagsläget är uthyrningsgraden 90 procent. Efterfrågan på kontorslokaler I Hamburg har ökat stadigt sedan hösten 2014. Senast har advokatbyrån Kapellmann tecknat avtal om att hyra drygt 1300 kvadratmeter i fastigheten Skai.

– Det har varit spännande att delta i ett så stort stadsutvecklingsprojekt samtidigt som vår volym i Hamburg varit för liten för att skapa en egen förvaltningsorganisation. Då transaktionsklimatet nu är gott väljer vi istället att sälja, säger Jörgen Lundgren.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen. Fastighetsvärlden har tidigare bedömt fastighetsvärdet på Norrportens tyska bestånd till 1,3–1,4 miljarder kronor.

Amerikanska Pambroke, med huvudkontor i Boston, äger en handfull fastigheter i centrala Stockholm, bland annat PK-huset och Mästerhuset.

Norrportens VD Jörgen Lundgren berättade för en månad sedan, i samband med texten om de tyska försäljningsplanerna, även om bolagets möjlighet att köpa fastigheter i Sverige för 5 miljarder kronor, läs mer här.

Fastighetsvärlden Idag 2015-03-09

MER stenafastigheter.se

Comments are closed