Content page
Satsar 400 miljoner i handelsstriden om Malmö | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Satsar 400 miljoner i handelsstriden om Malmö

Areim investerar i nyinköpta Hansa. I oktober ifjol slog Areim överraskande till och köpte Hansa köpgalleria i centrala Malmö från Eklandia för 609 miljoner (läs mer i länken nedan). Nu berättar Areim att man ska investera 400 miljoner kronor på en omfattande upprustning. Bolaget räds inte de investeringar som fler konkurrerande fastighetsbolag gjort i Malmö de senaste åren.

– Tvärtom, vi tror på cityhandeln. Vi vill göra om Hansa till litet vad det var, säger Therese Rattik, VD på Areim till Sydsvenskan.

Ombyggnaden ska ske i etapper och allt ska vara klart hösten 2017. Efter sommaren stängs hela nedre plan i tidigare NK-delen i ett år för ombyggnad. Där ska det bli en saluhall runt rulltrapporna.

Hansa består av två fastigheter om totalt 40.500 kvm, varav 13.700 kvm butiksyta.

Striden om shoppingkunderna i Malmö har tilltagit rejält under de senaste åren efter att Steen & Ström byggde Emporia. Atrium Ljungberg kontrade med att förstärka och bygga ut Mobilia och samtidigt byggdes centrala köpcentrumet  Triangeln ut där Vasakronan köpte NCCs nyproducerade del. Profi investerade i Kv Caroli och tyska Tyska Commerz Real har investerat tungt i Entré.

Den tyska satsningen har dock blivit ett fiasko och man har tvingats till en nystart. Även flera gatubutiker i centrala Malmö har vakanser, bland annat i flera av Vasakronans fastigheter längs gågatan Södra Förstadsgatan.

Fastighetsvärlden Idag 2015-03-02

MER stenafastigheter.se

Comments are closed