Content page
Sveafastigheter säljer ”Vattenfalldel” till Hemfosa | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Sveafastigheter säljer ”Vattenfalldel” till Hemfosa

Tidigare del av Vattenfalls huvudkontor – Två köp för 230 miljoner. Sveafastigheter säljer fastigheterna Häftklammern 9 och Vattenfallet 16 i Vällingby Parkstad till Hemfosa. Fastigheterna, som omfattar totalt 5.200 kvm, är fullt uthyrda till Pysslingen Skolor på ett 15-årigt hyresavtal. Fastigheterna, som just nu är under utvecklande till för- och grundskoleverksamhet, var tidigare en del av Vattenfalls huvudkontor.

Köparen tillträder fastigheterna 1 juli 2015 då ombyggnationen är färdigställd.

Inom Vällingby Parkstad utvecklas 1.400 nya bostäder tillsammans med service, arbetsplatser, mötesplatser och grönområden. Läs mer om området och planerna i länkarna nedan.

– Sveafastigheter har arbetat aktivt med utvecklingen av Vällingby Parkstad sedan 2006. Skolan är en viktig del av den nya stadsdelen, så vi är glada över att kunna överlåta förvaltningen till en långsiktig och stabil ägare som Hemfosa, säger Erik Widmark på Sveafastigheter.

I en separat affär har Hemfosa köpt en logistikfastighet i Västra Götaland som omfattar en totalyta om 13.283 kvm efter tillbyggnad. Ett 25-årigt hyresavtal är tecknat med hyresgästen. Hemfosa uppger den totala köpeskillingen i de båda affärerna till 230 miljoner.

Fastighetsvärlden Idag 2015-02-25

MER stenafastigheter.se

Comments are closed

Sveafastigheter säljer ”Vattenfalldel” till Hemfosa

Tidigare del av Vattenfalls huvudkontor – Två köp för 230 miljoner. Sveafastigheter säljer fastigheterna Häftklammern 9 och Vattenfallet 16 i Vällingby Parkstad till Hemfosa. Fastigheterna, som omfattar totalt 5.200 kvm, är fullt uthyrda till Pysslingen Skolor på ett 15-årigt hyresavtal. Fastigheterna, som just nu är under utvecklande till för- och grundskoleverksamhet, var tidigare en del av Vattenfalls huvudkontor.

Köparen tillträder fastigheterna 1 juli 2015 då ombyggnationen är färdigställd.

Inom Vällingby Parkstad utvecklas 1.400 nya bostäder tillsammans med service, arbetsplatser, mötesplatser och grönområden. Läs mer om området och planerna i länkarna nedan.

– Sveafastigheter har arbetat aktivt med utvecklingen av Vällingby Parkstad sedan 2006. Skolan är en viktig del av den nya stadsdelen, så vi är glada över att kunna överlåta förvaltningen till en långsiktig och stabil ägare som Hemfosa, säger Erik Widmark på Sveafastigheter.

I en separat affär har Hemfosa köpt en logistikfastighet i Västra Götaland som omfattar en totalyta om 13.283 kvm efter tillbyggnad. Ett 25-årigt hyresavtal är tecknat med hyresgästen. Hemfosa uppger den totala köpeskillingen i de båda affärerna till 230 miljoner.

Fastighetsvärlden Idag 2015-02-25

MER stenafastigheter.se

Comments are closed