Content page
Sekelskiftespärla till salu efter 100 år | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Sekelskiftespärla till salu efter 100 år

Huset i Helsingborg byggdes med kaffepengar. Efter mer än 100 år i släktens ägo har arvingarna till Zoegas kafferosteri bestämt sig för att sälja fastigheten Neptunus 17 på Drottninggatan i Helsingborg. Fastigheten ligger mittemot Sundstorget och har totalt 1 900 kvm uthyrningsbar area, varav ungefär 900 kvm bostäder.

När fastigheten byggdes i början av 1900-talet utgjorde den en viktig del av Zoegas kafferörelse. I bottenvåningen låg kafferosteriet och i våningsplanen över blev det stora bostadsvåningar, bland annat för familjen Zoega.

Fortfarande i dag finns det en kaffebutik i bottenplanet, naturligtvis med Zoegas utbud. Kaffeföretaget såldes till Findus-Nestlé 1986, men fastigheten har behållits i släktens ägo tills nu. Cronholm Kommersiella har fått uppdraget att sälja klenoden.

Fastighetsvärlden Idag 2015-02-24

MER stenafastigheter.se

Comments are closed