Content page
Knaust köper i Umeå | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Knaust köper i Umeå

Uppemot 280 nya studentbostäder ska uppföras på den mark som Akademiska Hus nu säljer på Lilljansberget i Umeå. Det är Svenska Studenthus AB som köper marken och som kommer att bygga 280 ettor med inflyttning hösten 2016.

Firmatecknare till Svenska Studenthus är Johan och Olle Knaust. Det är ett dotterbolag till K2A.

– Vi kommer att bygga ljusa, kompletta, välplanerade lägenheter som innehåller allt inklusive eget fullutrustat kök, badrum med tvätt och tork, inbyggt skrivbord med mera.Svenska Studenthus är glada att vara först ut med att bygga nya studentbostäder på Campus Umeå. Vi är mitt uppe i en kraftig expansionsfas och hoppas att kunna fortsätta det goda samarbetet med Akademiska Hus också på andra orter i landet, säger Johan Knaust, VD på Svenska Studenthus.

David Carlsson, regiondirektör Akademiska Hus region Norr:

– Det här är en del av Akademiska Hus löpande arbete för att minska studentbostadsbristen på de campusorter där vi verkar och också startskottet för den satsning vi nu gör i Umeå. Vi har ytterligare markinnehav på orten som vi vill avsätta för student- och forskarbostäder, och vår och Umeå universitets gemensamma målbild är att det ska byggas totalt 750 campusnära studentbostäder i Umeå under 2016 och 2017.

FV Idag 2015-02-24

MER stenafastigheter.se

Comments are closed