Content page
Carlyle tar med Skanska i stort brf-projekt | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Carlyle tar med Skanska i stort brf-projekt

Omvandlar flera kontorshus till 270 bostadsrätter. Carlyle och Skanska bildar ett gemensamt bolag för att utveckla 270 bostadsrättslägenheter i Nacka Strand. Det handlar om konvertering av befintliga kontorsbyggnader till bostäder. Ett samägt aktiebolag, som ägs till lika delar av Skanska och Carlyle, har bildats för projektet. Bolaget förvärvar och tillträder fastigheten Sicklaön 13:79 på Augustendalsvägen när detaljplanen har vunnit laga kraft.

– Byggnaden ligger precis vid vattnet i Nacka Strands bästa läge. Här kommer vi att kunna erbjuda attraktiva bostäder med hög standard alldeles intill vattnet, säger Fredrik André, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

– Vi förvärvade Nacka strand för att utveckla området till en levande stadsdel med en väl avvägd andel bostäder, arbetsplatser och kommersiell service. Genom samarbetsprojektet med Skanska utvecklar vi fastigheten på Augustendalsvägen till 270 unika bostadsrätter, säger Henrik Orrbeck, Nordenchef, Carlyle Real Estate.

Många av bostäderna kommer att ha rymliga balkonger med strålande utsikt över Stockholms inlopp. Säljstart planeras till hösten 2015 och projektet kommer att marknadsföras under namnet The View.

Byggtiden beräknas till cirka två och ett halvt år.

Tidigare har Carlyle även bildat ett joint venture med Oscar Properties avseende konvertering till bostäder i en annan fastighet i området.

Kilpatrick Townsend var juridisk rådgivare till Carlyle i samband med dess omstrukturering och utveckling av fastighetsbeståndet i Nacka Strand liksom i den tidigare affären med Oscar Properties..

Fastighetsvärlden Idag 2015-02-11

MER stenafastigheter.se

Comments are closed