Content page
Akademiska Hus säljer mark för bostadsproduktion | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Akademiska Hus säljer mark för bostadsproduktion

Lindbäcks bygger student- och forskarbostäder i Luleå. Sedan något år tillbaka har Akademiska Hus vid sidan om kärnverksamheten med utbildnings- och forskningslokaler även ett uppdrag att försöka bidra till byggandet av fler studentbostäder.

Nu säljer bolaget mark i Luleås till Lindbäcks som avser att uppföra 280 lägenheter om 1-3 rum och kök på universitetsområdet.

– Nya bostäder mitt i universitetsområdet underlättar inte bara bostadssituationen för studenter och forskare i Luleå utan ökar också hela områdets attraktivitet, säger David Carlsson, regiondirektör för Akademiska Hus region Norr.

– Luleå växer och stadens unga och studenter behöver bostäder. 280 bostäder är ett välbehövligt tillskott till de redan cirka 1.100 lägenheterna som vi idag äger och förvaltar på Porsön och Klintbacken, säger Mikael Thorgren, affärsområdeschef på Lindbäcks.

Första inflyttning i de nya studentbostäderna är beräknad till höstterminen 2016.

Fastighetsvärlden Idag 2015-02-11

MER stenafastigheter.se

Comments are closed

Akademiska Hus säljer mark för bostadsproduktion

Lindbäcks bygger student- och forskarbostäder i Luleå. Sedan något år tillbaka har Akademiska Hus vid sidan om kärnverksamheten med utbildnings- och forskningslokaler även ett uppdrag att försöka bidra till byggandet av fler studentbostäder.

Nu säljer bolaget mark i Luleås till Lindbäcks som avser att uppföra 280 lägenheter om 1-3 rum och kök på universitetsområdet.

– Nya bostäder mitt i universitetsområdet underlättar inte bara bostadssituationen för studenter och forskare i Luleå utan ökar också hela områdets attraktivitet, säger David Carlsson, regiondirektör för Akademiska Hus region Norr.

– Luleå växer och stadens unga och studenter behöver bostäder. 280 bostäder är ett välbehövligt tillskott till de redan cirka 1.100 lägenheterna som vi idag äger och förvaltar på Porsön och Klintbacken, säger Mikael Thorgren, affärsområdeschef på Lindbäcks.

Första inflyttning i de nya studentbostäderna är beräknad till höstterminen 2016.

Fastighetsvärlden Idag 2015-02-11

MER stenafastigheter.se

Comments are closed