Content page
Concent bygger 150 bostäder i Flemingsberg | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Concent bygger 150 bostäder i Flemingsberg

Concent har utsätts till vinnare i den markanvisningstävling Huddinge kommun utlyst för bostadsbyggande längs med Hälsovägen i Flemingsberg. Concent ser till befintlig verksamhet i omgivningen och utvecklar därför cirka 150 hyresrätter med fokus på studenter och forskare.

– Vi ser att Flemingsberg har en stor utvecklingspotential och kommer att agera som ett nav kommunikationsmässigt i Stockholmsregionen. Vi kommer att utveckla modena, tidstypiska lägenheter avsedda för ungdomar och studenter, säger Sara Johansson, projektutvecklare på Concent.

Bebyggelsen kompletterar befintlig bosättning och tar spjärn i kommunens översiktsplan där Flemingsberg har pekats som ett utvecklingsområde tillsammans med Visättra Ängar. Den funktionsblandade staden har tjänat som utgångspunkt i förslagen, om än i annan tappning än 1800-talets kvartersstad.

– De omfattande etableringarna av högskoleutbildningar, bland annat Polisutbildningen vid Södertörns Högskola och Röda korsets sjuksköterskeutbildning, är ytterligare exempel på att Flemingsberg är ett av de mest expansiva områdena i landet, säger Daniel Dronjak Nordqvist (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge kommun.

Projektet har en yta om cirka 8.500 BTA och de 150 hyresrätterna kommer att bestå av mindre 1-3-rumslägenheter med ytor mellan ca 30–55 kvm. Detalj Detaljplan drivs fram till 2017 och inflytt beräknas under 2018–2019.

Fastighetsvärlden Idag 2015-02-10

MER stenafastigheter.se

Comments are closed