Content page
Lantmännen köper hus med Citygross i Helsingborg | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Lantmännen köper hus med Citygross i Helsingborg

Pensionsfastigheter fortsätter att sälja. Lantmännen förvärvar en fastighet i Helsingborg med Citygross och Burger King som hyresgäster. Fastigheten omfattar 7.315 kvadratmeter och förvärvet går i linje med Lantmännen Fastigheters strategi att förvärva livsmedelsfastigheter i kommersiellt attraktiva lägen. FV bedömer köpeskillingen till drygt 100 miljoner kronor.

Det rör sig om fastigheten Runristaren 1 som ligger i Ättekullaområdet, vid den södra infarten till Helsingborg, på vänster sidan av E4:an.

– Vår ambition är att förvärva eller uppföra livsmedelsfastigheter eftersom vi ser ägande av fastigheter i detta segment som långsiktigt goda investeringar för de svenska lantbrukare som äger Lantmännen, säger Mikael Nicander, VD Lantmännen Fastigheter, och tillägger:

– Att äga livsmedelsfastigheter är också ett bra komplement till vår befintliga fastighetsportfölj med cirka 150 förvaltningsobjekt på 80 orter runt om i Sverige.

För FV berättar han att bolaget hoppas äga ungefär 15 sådana fastigheter inom två år

Säljare av fastigheten är Pensionsfastigheter och fastigheten förvaltades av Aberdeen Asset Management. JLL Tenzing har varit rådgivare till säljaren.

Pensionsfastigheter sålde nyligen fastigheten Kometen 9 i Kristianstad, innehållande Ica Maxi som hyresgäst, till Trophi. Pensionsfastigheter är ett samarbete mellan API och Söderberg & Partners.

Pensionsfastigheter köpte den aktuella fastigheten i Helsingborg från Wihlborgs sommaren 2008 för 110 miljoner kronor.

Fastighetsvärlden Idag 2015-02-03

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed