Content page
Vasakronan hyr ut 7000 kvm på Södermalm | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Vasakronan hyr ut 7000 kvm på Södermalm

Samtliga kontorslokaler fyllda. Tillväxtverket, ingenjörsföretaget Atkins och Sveriges BostadsrättsCentrum (SBC) hyr tillsammans totalt 7. 000 kvadratmeter i kvarteret Nattugglan på Västgötagatan 5 på Södermalm i Stockholm.

I och med det är samtliga kontorslokaler uthyrda och projektet når en uthyrningsgrad om 96 procent ett år innan den står klar för inflyttning. Fastigheten rymmer totalt 13.000 kvm lokaler.

Tillväxtverket hyr 4.600 kvm, Atkins 1.000 kvm och SBC 1.400 kvm.

Redan i somras gjordes den första uthyrningen i projektet och då till spelutvecklaren Avalanche Studios. En kort tid därefter tecknades ett avtal med Paradox Interactive. Tillsammans hyr de 5.800 kvadratmeter.

Per Thiberg, chef fastighetsutveckling och uthyrning i Stockholm, konstaterar att intresset för fastigheten har varit stort och att bristen på bra kontorslokaler i perfekt ”Söderläge” är uppenbar:

– Läget är helt klart efterfrågat av alla typer av verksamheter. Nu har vi fått till en bra hyresgästmix och har dessutom hyrt ut varenda kvadratmeter kontor väsentligt mycket tidigare än beräknat.

Både Avalanche Studios och Paradox är sedan tidigare hyresgäster hos Vasakronan och kommer närmast från fastigheterna Gamen 8 och 12 i samma område.

Per Thiberg ser nya möjligheter i de fastigheterna:

– Med den snabba uthyrningen av lokalerna på Västgötagatan 5 har vi har fått bevis för att Södermalm är eftertraktat. Lokalerna i de båda Gamarna har goda grundförutsättningar och vi har redan intressenter som tittar.

Även SBC är sedan en längre tid hyresgäst hos Vasakronan och flyttar till Södermalm från kvarteret Pennfäktaren på Vasagatan 7. Även Tillväxtverket är hyresgäst hos Vasakronan sedan tidigare, i fastigheten Gamen 12 (Skrapan, tidigare Skatteskrapan)

– Det känns naturligtvis väldigt bra att ha ett så stort utbud av moderna lokaler i bra lägen att vi i kan erbjuda våra hyresgäster alternativ när deras behov förändras, avslutar Per Thiberg.

Kvarteret Nattugglan ligger på Västgötagatan 5, i närheten av Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm. Under 2014/2015 genomförs en totalrenovering av fastigheten och investeringen motsvarar drygt 400 miljoner kronor. När fastigheten står klar för inflyttning hösten 2015 kommer den att omfatta cirka 13.000 kvadratmeter toppmoderna kontor i åtta plan.

Fastighetsvärlden Idag 2015-01-28

MER stenafastigheter.se

Comments are closed