Content page
ESS: ”Framöver ska vi äga husen där vi finns” | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

ESS: ”Framöver ska vi äga husen där vi finns”

Förvärvar fastighet på Avenyn i Göteborg. ESS förvärvade under mitten av november fastigheten på Kungsportsavenyn 6-8 (fastigheten Lorensberg 45:20) i centrala Göteborg. Det är Ulla Bäckström som säljer och hon har ägt fastigheten sedan 2001. ESS har köpt en hälftenandel och har en option på att köpa även den andra hälften.

Affären ägde rum samtidigt som ESS Hotell köpte in sig i anrika Brasserie Lipp, The Rose & Crown och nattklubben Glow som driver verksamhet i fastigheten.

Huset innehåller totalt 4.500 kvm lokaler och merparten utgörs av ett Hotel Mornington med 98 rum. ESS ska bygga om det till ett boutiquehotell.

– Vi har valt att köpa fastigheten och inte bara ta över verksamheten. Så kommer vi med stor sannolikhet att agera vid merparten av de ställen där vi kommer att starta upp verksamheter. Framöver vill vi även äga fastigheten där vi finns, Jonas Stenberg, VD på ESS Hotell till Fastighetsvärlden.

Sedan tidigare så äger ESS Hotels endast fastigheten där Falkenbergs Strandbad finns. ESS Hotell driver även bland annat Hotel Pigalle i Brunnsparken, Barken Viking, Ystad Saltsjöbad och har tecknat kontrakt om ett hotell i Ulriksdal norr om Stockholm, läs mer i länkarna nedan.

Fastighetsvärlden Idag 2015-01-16

Brasserie Lipp

MER stenafastigheter.se

Comments are closed