Content page
Endast ett svensk bygge kan vinna Mipim Awards | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Endast ett svensk bygge kan vinna Mipim Awards

Fastighet i Örebro nominerad – Konkurrenter från Belgien. Würths nya huvudkontor och centrallager i Örebro har gått till final i kategorin Best Industrial & Logistics Development i MIPIM. Byggnaden, som är ritad av White, är den enda svenska finalisten. Vinnaren offentliggörs den 12 mars på Palais de Festivals i Cannes, Frankrike.

– Jag är otroligt stolt. Både vi och Würth är väldigt nöjda med byggnaden, därför känns det som en bonus att vi får det här erkännandet av en kvalificerad internationell jury, säger Viktoria Buskqvist, arkitekt och kontorschef på White i Örebro.

Würths nya huvudkontor och centrallager ligger strategiskt placerat utanför Örebro, precis där E18 möter E20. Centrallagret på nära 15.000 kvadratmeter är designat runt ett automatiskt lagersystem.

White beskriver byggnaden enligt följande: ”Här samspelar arkitekturen med verksamheten som har snabba leveranser och leveranssäkerhet som mål. Byggnadernas delvis skärmade fasad tar tillvara platsens dynamik, samtidigt som den refererar till svenska teman som falurött och svart tjära”.

I slutet av år 2000 flyttade Würth sitt huvudkontor från Avesta till Örebro. Bolaget hade tidigare hyrt sina lokaler, men 2013 beslutade ägaren, Reinhold Würth, att investera i ett nytt huvudkontor och lager.

Konkurrenterna i klassen är två belgiska projekt, ett från Charleroi och ett i Bryssel.

Le marché international des professionnels de l’immobilier, MIPIM, är en av de viktigaste mässorna för fastighetsbranschen i Europa. Mässan hålls årligen i Cannes. 2014 hade den 21.000 besökare, varav ungefär 5 procent från Sverige.

2014 fanns två svenska bidrag nominerade – båda respektive klass, läs mer nedan.

Här finns lista med alla nominerade.

Fastighetsvärlden Idag 2014-01-20

Wurth_Orebro_White

 

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed