Content page
Niam köper 12 procent av Norwegian Property | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Niam köper 12 procent av Norwegian Property

Överraskande aktieköp – Fortsätter offensiv i Norge. Familjen Hagen säljer, via bolaget Canica AS, hela sitt aktieinnehav i Norges största noterade fastighetsbolag, Norwegian Property (NPRO). Köper gör Niam, via sin femte fond.

Totalt handlar det om 67.437.425 aktier som byter ägare och det motsvarar 12,27 procent av aktierna i bolaget. Jätteposten mäklades av ABG Sundal Collier under torsdagen. Kursen var 10,20 norska kronor per aktie.

Genom köpet blir Niam näst största ägare i NPRO efter bolaget Geveran som ägs av redaren John Fredriksen – Norges egentligen rikaste, som dock har sagt upp sitt norska medborgarskap till förmån för ett cypriotisk. Formell ”etta” är Olav Thon. Fredriksen har på kort tid köpt upp ett stort bestånd i NPRO och kontrollerar 37 procent av aktierna.

NPRO äger fastigheter i huvudstaden Oslo och oljehuvudstaden Stavanger. Enligt Q3-rapporten var fastighetsvärdet 15,3 miljarder norska kronor. (16,1 mdr mdr sek)

Niam har under den senaste tiden gjort flera köp i Norge, både kontor och köpcentrum. Läs mer i länkarna nedan.

Fastighetsvärlden Idag 2015-01-16

MER stenafastigheter.se

Comments are closed

Niam köper 12 procent av Norwegian Property

Överraskande aktieköp – Fortsätter offensiv i Norge. Familjen Hagen säljer, via bolaget Canica AS, hela sitt aktieinnehav i Norges största noterade fastighetsbolag, Norwegian Property (NPRO). Köper gör Niam, via sin femte fond.

Totalt handlar det om 67.437.425 aktier som byter ägare och det motsvarar 12,27 procent av aktierna i bolaget. Jätteposten mäklades av ABG Sundal Collier under torsdagen. Kursen var 10,20 norska kronor per aktie.

Genom köpet blir Niam näst största ägare i NPRO efter bolaget Geveran som ägs av redaren John Fredriksen – Norges egentligen rikaste, som dock har sagt upp sitt norska medborgarskap till förmån för ett cypriotisk. Formell ”etta” är Olav Thon. Fredriksen har på kort tid köpt upp ett stort bestånd i NPRO och kontrollerar 37 procent av aktierna.

NPRO äger fastigheter i huvudstaden Oslo och oljehuvudstaden Stavanger. Enligt Q3-rapporten var fastighetsvärdet 15,3 miljarder norska kronor. (16,1 mdr mdr sek)

Niam har under den senaste tiden gjort flera köp i Norge, både kontor och köpcentrum. Läs mer i länkarna nedan.

Fastighetsvärlden Idag 2015-01-16

MER stenafastigheter.se

Comments are closed