Content page
Klart för nytt stort hotellbygge i Uppsala | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Klart för nytt stort hotellbygge i Uppsala

Klövern tecknar 20-årigt hyresavtal Elite Hotels.

Nu startar Klövern etapp 2 av förnyelsen av det gamla Posthuset i Uppsala. Det är nyproduktionen av en hotellbyggnad om cirka 10.000 kvm, ett projekt FV kunde berätta om för redan fem år sedan. Under våren 2014 påbörjades sonderingarna efter en operatör till hotellet och nu är det klart: Elite Hotels har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Klövern. Annordia har varit rådgivare till Klövern.

Hotellet kommer att ha cirka 200 rum och inflyttning är beräknad till den 1 september 2016. Fastigheten ligger mitt i Uppsala nära till Stadshuset, centralstationen samt det nya Resecentrum.

– Det känns inspirerande att äntligen få etablera Elite i Uppsala. Våra kunder har länge efterfrågat ett Elite hotell i Sveriges fjärde största stad och jag är övertygad om att hotellet kommer att utgöra ett värdefullt tillskott till Uppsalas hotell- och restaurangmarknad, säger Elite Hotels VD och ägare Bicky Chakraborty.

Planerna för förnyelsen av det gamla Posthuset och tillhörande mark har pågått under flera år. Detaljplan fanns framtagen redan 2010 och ett hotell fanns med i dessa framtidsplaner. Sedan tidigare har Klövern tecknat avtal med Länsstyrelsen och IP-Only om kontorslokaler i den befintlig byggnaden och påbyggnaden av den, och nu är avtal således tecknat för hela omdaningen.

Fastighetsvärlden Idag         2015-01-16

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed