Content page
Platzers ”bro­försäljning” klar | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Platzers ”bro­försäljning” klar

Möjliggör nya Hisingsbron. I oktober berättade FV att Göteborgs kommun förhandlar med Platzer och Vasakronan om förvärv av Gullbergsvass 703:53 (Platzer) och Gullbergsvass 1:16 (Vasakronan), läs mer i länken nedan. De rymmer totalt 1.000 p-platser och måste rivas när den nya Hisingsbron byggs. Nu är Platzers del av affären klar för 210 miljoner. Bolaget erhåller även rätt att förvärva byggrätter om 40.000 kvm.

– Platzer är en stor fastighetsägare på Lilla Bommen och området är ett av våra prioriterade lägen för tillväxt. Under byggnationen av den nya Hisingsbron finns risk för störningar som påverkar våra nuvarande hyresgäster. Det har därför varit viktigt för oss att dels säkerställa bibehållen tillgänglighet till området och parkering för våra befintliga hyresgäster under byggnationen, dels bidra till att stadsutvecklingen av de nya kvarteren ökar områdets attraktivitet på sikt. Genom bra dialog med Göteborgs Stad har vi lyckats åstadkomma bådadera, säger P-G Persson, VD Platzer Fastigheter.

Fastighetsvärlden Idag 2015-01-14

MER stenafastigheter.se

Comments are closed