Content page
E-Hälsomyndigheten hyr 2.400 kvm för 2.900 kr/kvm | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

E-Hälsomyndigheten hyr 2.400 kvm för 2.900 kr/kvm

Humlegården har snabbt fyllt upp 7.000 kvm efter Klarna i Hagastaden. Humlegården har på kort tid framgångsrikt fyllt upp Automobilpalatset (fastigheten Härden 16) i Hagastaden, Stockholm. Sedan halvårsskiftet, då Klarna lämnade 8.000 kvm på Sankt Eriksgatan 117, har Humlegården fyllt upp cirka 7.000 kvadratmeter.

En av hyresgästerna blir E-Hälsomyndigheten som från halvårsskiftet kommer att hyra 2.378 kvm på ett femårigt hyresavtal. Fastighetsvärlden har tagit del av hyreskontraktet och hyran är på 2.880 kr/kvm, varmhyra, med en rabatt på drygt 10 procent det första året. Hyresgästen får även ett investeringsbidrag på 400.000 kronor.

Myndigheten startade sin verksamhet 1 januari 2014 och tog över det lokaler som som det tidigare statliga bolaget Apotekens Service AB hade på Ringvägen 100 på Södermalm.

– När vårt nuvarande hyresavtal löper ut ser vi chansen att placera oss i ett område nära verksamheter som kan ha nytta av e-hälsoutvecklingen. Det är också en stor möjlighet för vår organisation att komma samman och få mer ändamålsenliga lokaler, säger Torsten Håkansta, generaldirektör för E-Hälsomyndigheten.

Bland de andra uthyrningarna som Humlegården gjort i fastigheten i Hagastaden går att nämna Babs Paylink, Assistans i Balans samt en större expansion av Arbetsförmedlingen.

David Johansson, fastighetschef på Humlegården Fastigheter:

– Den stora efterfrågan vi har haft på kontorslokaler i Hagastaden det senaste halvåret bör nog ses som ett tecken på att området har fått en verklig plats på kartan. Många life science- företag söker sig medvetet till området och vi är glada att få hälsa E-Hälsomyndigheten välkomna inom kort.

Klarna flyttade till Sveavägen 44 som är Diligentias stora projekt i city.

Fastighetsvärlden Idag 2015-01-13

MER stenafastigheter.se

Comments are closed