Content page
Midroc hyr ut till B&R och Länsförsäkringar | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Midroc hyr ut till B&R och Länsförsäkringar

Hyr ut 1.400 kvm i projekthus i Hyllie. Efterfrågan på nybyggda kontorslokaler i Hyllie, Malmö, fortsätter öka, konstaterar Midroc. Bolaget har nu har tecknat ytterligare två kontrakt om totalt 1.400 kvm avseende lokaler i kontorsfastigheten Hermod.

– Nyuthyrningen i våra nya kontorsprojekt slog rekord 2014, berättar Mikael Strand, affärschef i Midroc Property Development. Hyllies position är svårslagen, det tar sex minuter med tåg till Malmö Centralstation och tolv minuter till Kastrup.

Midroc har tecknat ytterligare två kontrakt avseende lokaler i kontorsfastigheten Hermod i Hyllie med B&R Industriautomation respektive Länsförsäkringar Skåne. B&R Industriautomation flyttar det svenska huvudkontoret till Hyllie i syfte att stärka varumärket. Bolaget levererar tjänster inom industriautomation internationellt och nationellt. Avtalet omfattar 740 kvadratmeter kontor och inflyttning sker 1 januari 2016. Länsförsäkringar Skåne kommer att öppna en ny kundmötesplats på en välexponerad plats i Hyllie. Avtalet omfattar 645 kvm och inflyttning sker 1 januari 2016.

Nyuthyrningarna innebär att 80 procent av ytorna i Hermod är tecknade, knappt ett år före första inflyttningen. Tidigare tecknade kontrakt avser Tengbom (som ritat huset), Riksbyggen, Bengt Dahlgren och Somfy.

Byggnaden Hermod består av en central kub i glas och två delar med tegelfasader. Den ligger 150 meter från Stationstorget och granne med blivande Hotel Quality View. 6.300 kvm uthyrningsbar yta bestående av kontor och butikslokaler samt garage och förråd i källarplan.

Midrocs planerade totala investering i Hyllie beräknas uppgå till 1,6 miljarder kronor. Tidigare har Midroc utvecklat Malmömässan i Hyllie, en fastighet som såldes till Kungsleden i september.

Fastighetsvärlden Idag 2015-01-08

MER stenafastigheter.se

Comments are closed