Content page
Ramsbury förlänger 40 000 kvm med Åhléns | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ramsbury förlänger 40 000 kvm med Åhléns

Tecknar 10-årigt kontrakt i Stockholm city. Fastighetsvärlden kan berätta att Åhléns förlängt hyresavtalet med Ramsbury i Stockholms city. Det nya avtalet, som avser cirka 40000 kvm, lokaler, sträcker sig över 10 år. Det handlar alltså om det stora varuhuset i korsningen Drottninggatan och Klarabergsgatan, i en fastighet som heter Gripen 12. Enligt uppgift från Åhléns till Fastighetsvärlden så står Åhléns city för ungefär en fjärdedel av Åhlénsvaruhusens totala omsättning.

Åhléns City invigdes 9 september 1964 och har under hösten firat 50-årsjubileum, vilket föregick av flera ombyggnationer och det pågår fortfarande ombyggnadsarbete på delar av översta våningsplanet.

Ramsbury Property, som ägs av Stefan Persson, köpte sommaren 2000 tomträtten till Gripen 12. Ett år senare köpte bolaget loss äganderätten. Ramsbury äger totalt fyra fastigheter i Stockholm, en varderas i Göteborg och Malmö, tre i London, tre i Paris och en vardera i München och Rom. Fastighetsvärlden har tidigare bedömt värdet på Ramsburys bestånd till cirka 20 miljarder kronor.

Fastighetsvärlden Idag 2014-12-17

MER stenafastigheter.se

Comments are closed