Content page
MKB köper från Briggen i Norra Sofielund för 239 mkr | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

MKB köper från Briggen i Norra Sofielund för 239 mkr

Nära kommande stationsområde. MKB förvärvar två fastigheter i Malmö, i området Norra Sofielund, från Briggen. Affären säkrar framtida byggrätter för MKB. Köpeskillingen uppgår till 239 miljoner kronor.

Förvärvet gäller fastigheterna Kampen 25 och Intäkten 5. Tillträde sker i maj 2015. Fastigheterna har idag gällande detaljplaner för småindustri och service. Malmö stads översiktsplan 2012 redovisar en blandad stadsbebyggelse för området där fastigheterna finns. Området kommer därmed sannolikt på sikt att omvandlas till en mer blandad användning med möjlighet att utveckla bostäder i stor utsträckning.

– MKB har ett stort ansvar för att det byggs nya hyresbostäder. Med förvärvet i Sofielund får vi tillgång till mark i ett bra läge som på sikt kan användas till bostäder. Vi bygger gärna i stationsnära områden och den planerade Rosengårds station hamnar bara ett stenkast bort, säger Terje Johansson, VD för MKB.

– Vårt förvärv i Sofielund är långsiktigt. Om 10–15 år hoppas jag att vi kan komma igång att bygga bostäder, men till dess kommer fastigheterna att förvaltas som idag. Området bör kunna rymma minst 1.000 nya bostäder, som vi kan tillföra bostadsmarknaden, säger Terje Johansson, VD för MKB.

Fastighetsvärlden Idag 2014-12-16

MER stenafastigheter.se

Comments are closed